Retourrecht

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode'. Hardware Experts hanteert een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag de consument de koop ontbinden door een beroep te doen op het retourrecht. Nadat de koop ontbonden is heeft de consument 14 dagen de tijd het product op eigen kosten te retourneren.

Tarieven pakketzending (PostNL):
0 – 10 kg: € 6,95
10 – 30 kg: € 12,90

Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt te zijn. Wanneer de teruggezonden goederen compleet, in originele verpakking en onbeschadigd zijn, dan storten wij het door jou betaalde aankoopbedrag, exclusief verzendkosten binnen 14 dagen terug op jou rekening. Zie hierboven een indicatie van de tarieven voor pakketverzending.

Gevolgen van het toepassen van het retourrecht

Bij een juiste toepassing van het retourrecht zijn beide partijen gehouden de wederzijds verrichte prestaties terug te draaien. Kan de koper het ontvangen product niet, slechts gedeeltelijk of in verslechterde toestand terug leveren, dan zal hij de waardevermindering moeten compenseren. Dit geldt echter niet wanneer de waardevermindering uitsluitend terug te voeren is op het controleren van het ontvangen product, zoals dat bijvoorbeeld ook in een winkel mogelijk zou zijn geweest. De koper kan het risico van waardevermindering beperken indien hij de zaken niet in gebruik neemt en handelingen nalaat die de waarde van het product beïnvloeden. Assemblagekosten worden in het kader van de wet koop op afstand niet vergoed mede doordat deze dienst direct ingaat ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst en daardoor niet onder het retourrecht vallen

Uitzonderingen:

Voor sommige producten geldt er geen herroepingsrecht voor jou als consument en vallen onder de volgende uitzonderingen:

Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur (softwarepakketten), waarvan de verzegeling/ verpakking na levering is verbroken

Inktcartridges en tonercassettes waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken

Printers met inktcartridges en tonercassettes waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken

Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om teruggezonden te worden, zoals in-ear headsets, tandenborstels, massage-, scheer-, of epileerapparaten, stijl- en krultangen waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken.

Ingewisselde vouchers en tegoedbonnen.

Verzending

Voor een vlotte afwikkeling is het raadzaam onderstaande stappen te volgen.

Stap 1

Neem contact op met de afdeling klantenservice. Dit kan per e-mail:weborder@hardware-experts.nl.

Stap 2

Print het aan jou verzonden retourformulier *.

Stap 3

Vul het retourformulier in en vermeld je retournummer duidelijk op de verzenddoos en verstuur het.

Houdt er rekening mee dat computerhardware bijzonder gevoelige apparatuur is. Een veilige en stootvaste verpakking kan schade en daarmee het vervallen van de garantie voorkomen.

Stap 4

Je kunt het pakket op de onderstaande manieren retourneren.

Een brievenbus. Als het pakket door een brievenbus past, dan kun je het verzenden via brievenbuspost. Je verzendt dan zonder Track & Trace code en kunt de bestelling niet volgen.

PostNL afgiftepunt. Je ontvangt daar een verzendbevestiging met Track & Trace code waarmee je de zending kunt volgen. Bewaar deze bevestiging.

Houdt u er wel rekening mee dat verzending op eigen risico is.

Indien je gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht kun je ook gebruik maken van ons herroepingsformulier welke je toevoegt bij jou pakket. Klik hier voor het herroepingsformulier.

Voor meer informatie zie ook onze algemene voorwaarden.

*Verzendlabel en/of retouretiket krijg je alleen in het geval dat wij een fout hebben gemaakt.