Verkeerd artikel besteld / omruilen

Heb je een verkeerd artikel besteld? In veel gevallen kan het artikel worden omgeruild voor het door jou gewenste product. In het kader van de wet Kopen op Afstand heb je bij aankopen via Internet recht op een ‘afkoelingsperiode’. Hardware Experts hanteert een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product geretourneerd worden. Houdt er rekening mee dat de wet Kopen op Afstand alleen van toepassing is voor bestellingen die via de website besteld zijn. (Indien je in de winkel heb besteld en wenst om te ruilen dan geldt een andere wet. Daar kun je hier meer informatie over vinden).

Uitgesloten producten:

Bij audio-, video- of datadragers en bij software is aanspraak op het retourrecht uitgesloten wanneer de zegels verbroken of de verpakking geopend zijn.

Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur (softwarepakketten), waarvan de verzegeling/ verpakking na levering is verbroken

Inktcartridges en tonercassettes waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken

Printers met inktcartridges en tonercassettes waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken

Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om teruggezonden te worden, zoals in-ear headsets, tandenborstels, massage-, scheer-, of epileerapparaten, stijl- en krultangen waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken.

Ingewisselde vouchers en tegoedbonnen.

Voorwaarden:

Het product moet in nieuw staat zijn. Je mag deze uitpakken en bekijken, maar niet vol in gebruik hebben genomen.

Mocht het product in de tussentijd zijn gebruikt, beschadigd zijn geraakt, je de originele verpakking en/of accessoires hebben weggegooid of verloren, of op andere wijze het product onbruikbaar hebben gemaakt dan geldt het volgende: je mag het product wel retourneren maar dan heb je geen recht meer op de totale aanschaf waarde. Het product is namelijk niet meer als nieuw te verkopen. Hierdoor ben je verplicht de waardevermindering te compenseren.

Indien het gewenste product duurder is dan je originele product, dien je deze bij te betalen. (Andersom geldt: het verschil in prijs wordt teruggestort, min eventuele tussentijdse waardevermindering). Je ontvangt bij een eventuele bijbetaling de gegevens van onze klantenservice.

Je stuurt het product binnen 14 kalender dagen na ontvangst op.

Voor meer informatie omtrent de wet Kopen op Afstand, klik dan hier.

Indien je, na inachtneming van bovenstaande voorwaarden, iets wenst om te ruilen dien je de volgende stappen door te nemen:

Stap 1

Neem contact op met de afdeling klantenservice. E-mail: weborder@hardware-experts.nl.

Stap 2

Print het aan jou verzonden retourformulier of herroepingsformulier *.

Stap 3

Verpak de goederen, inclusief alle accessoires, in een stevige verzendverpakking.
Voeg het retour of herroepingsformulier bij. Vermeld duidelijk op de verzending het RMA nummer.

Houd je er rekening mee dat computerhardware bijzonder gevoelige apparatuur is. Een veilige en stootvaste verpakking kan schade en daarmee het vervallen van de garantie voorkomen.

Stap 4

Je kunt het pakket op de onderstaande manieren retourneren.

Een brievenbus. Als het pakket door een brievenbus past, dan kan je het verzenden via brievenbuspost. Je verzendt dan zonder Track & Trace code en kunt de bestelling niet volgen.

PostNL afgiftepunt. Je ontvangt daar een verzendbevestiging met Track & Trace code waarmee je de zending kunt volgen. Bewaar deze bevestiging.

Hou er wel rekening mee dat verzending op eigen risico is.

*Verzendlabel en/of retouretiket krijg je vanuit ons alleen in het geval dat wij een fout hebben gemaakt.